Meer dan 200 kleurtinten, diverse soorten oppervlakken, structuren van glad tot en met geprofileerd, met of zonder raam, als kantel- of sectionaaldeur. Met de CarTeck garagedeur hebben opdrachtgevers alle vrijheid in de vormgeving, van postmodern tot rustiek. Dankzij de CarTeck-Konfigurator kunt u reeds voordat u echt beslist virtueel kiezen welke deur het moet worden. Wie van tevoren wil weten hoe zijn garagedeur eruit gaat zien, heeft alleen maar een internettoegang en een foto van de garage nodig: vervolgens de afbeelding in de CarTeck-Konfigurator uploaden en alle eigenschappen van de garagedeur bepalen. Als een oude garagedeur moet worden vervangen door een nieuwe, dan zijn er bij Teckentrup voor u speciale renovatiematen en – uitvoeringen leverbaar.

Door de talrijke combinatiemogelijkheden gaan meestal alle wensen in vervulling. Maar daarnaast dient er ook aandacht te worden besteed aan veiligheid en comfort. Daarom moeten de moderne garagedeuren TÜV-gekeurd zijn, met knelbeveiliging zijn uitgerust en doorgaans zijn voorzien van een elektrische aandrijving en afstandsbediening. Wilt u graag een dubbelwandige deur, dan heeft dat als voordeel dat ook de warmte in de garage blijft en dat is vooral interessant als hier de werkbank staat. En als u graag nog meer veiligheid wilt: de deuren kunnen als optie inbraakwerend worden uitgevoerd.

Het deurtype: kantel- of sectionaaldeur. Momenteel is de vraag naar sectionaaldeuren het grootst. Een sectionaaldeur loopt recht naar boven waardoor de ruimte direct voor en achter de deur ook kan worden gebruikt.

Oppervlakken: de deur kan met een profilering (horizontaal) of kassetten als vormgevend component worden uitgerust. Daarnaast zijn de uitvoeringen “woodgrain”, “stucco”, “glad” of “microprofilering” leverbaar.

Kleuren: er is een keuze uit 13 trendkleuren en meer dan 200 RAL-kleuren. Rustieke ontwerpen ontstaan o.a. door houtdecors als Golden oak, Mahonie of Donker eiken.

Design- en glaselementen: de vele beglazingsmogelijkheden en de rvs-toepassingen geven iedere garage een ander, individueel karakter.