Dankzij de hoge mate van prefabricage en de intelligente inbouwhulpmiddelen kunnen monteurs bij de inbouw van de nieuwe “easy” roldeuren van Teckentrup tot wel 40 procent tijd besparen. De eenvoudige montage kan zelfs door één persoon alleen worden uitgevoerd. Bovendien is de roldeur zodanig aangepast dat het risico op fouten tijdens montage is geminimaliseerd.
Een deur moet eenvoudig kunnen worden gemonteerd, moet robuust zijn en mag niet duur zijn. Het nieuwe roldeursysteem van Teckentrup voldoet moeiteloos aan al deze eisen. Veel elementen zijn al voorgemonteerd of kunnen op locatie met slechts enkele handelingen in elkaar worden gezet. Daarom is één persoon alleen in staat om de roldeur te monteren. Bovendien verloopt de montage nu 40 procent sneller dan bij gebruikelijke deuren.

Minder werkzaamheden dankzij voormontage
De montage bestaat slechts uit enkele stappen: de ruimtebesparende console wordt met de voorgeboorde geleiderail verbonden. Daardoor zijn tijdrovende meetwerkzaamheden bijvoorbeeld voor de bevestiging van de console en de positie van de wikkelas niet meer nodig. Het deurpantser en de robuuste profielen zijn via een uitermate stabiel verbindingssysteem samengevoegd. Bovendien zijn de achtkantige wikkelas en de astappen volledig verzinkt. Verder is de vloerafdichting geïntegreerd in het onderste profiel waardoor de deur van binnen en buiten een fraai aanzien heeft.

Luchtig of warmtegeïsoleerde deur met aandrijving
Leverbaar zijn het aluminium-rolhek TG-X, het enkelwandige, geperforeerde roldeurprofiel 6010 visio en het dubbelwandige, warmtegeïsoleerde profiel ThermoTeck. De voorbedrade besturing is geïntegreerd in de merkaandrijving. Daarnaast verloopt de bediening zeer comfortabel via 3 toetsen.