Geplaatst op 8 juni 2019
Categorie:
Actueel Garagedeuren

FAQ: Vragen en antwoorden over de aanschaf van een garagedeur

Voordat u een garagedeur koopt, is het belangrijk om uzelf bepaalde vragen te stellen. Op deze manier wordt de keuze ingeperkt en als jonge bouwer met een gezin heeft u de mogelijkheid om de juiste garagedeur te vinden. Dit geldt ook voor al diegenen die hun huis willen renoveren of moderniseren. Moet het een handmatige deur zijn of een automatisch bediende deur met een afstandsbediening? Welke openingsafmetingen (breedte en hoogte) moet de deur hebben? Welke beveiligingspakketten zijn beschikbaar en hoe kan ik mijn garagedeur individualiseren? Enkele van de meest gestelde vragen worden beantwoord in de volgende artikelen.
 • Wat zijn de standaardmaten van een garagedeur?
 • Wat is het verschil tussen een sectionaaldeur en een kanteldeur?
 • Welke garagedeur is geschikt voor mij?
 • Welke oppervlakken zijn er?
 • Welke optiek is er?
 • Welke kleuren zijn er?
 • Welke soorten beglazing zijn er?
 • Wat is een ingebouwde loopdeur en wat is een zijdeur?
 • Kunnen alle garagedeuren worden uitgevoerd met een garagedeuraandrijving?
 • Welke garanties krijg ik?
 • Welke accessoires zijn beschikbaar?
 • Wat is een fotocel?
 • Wat is LED garageverlichting?
 • Wat betekent vingerknelbeveiliging?
 • Hoe lang duurt het om een garagedeur te installeren?
 • Wat gebeurt er met mijn oude garagedeur?
 • Hoe vind ik een dealer in mijn buurt?
 • Welke installateur komt naar mij toe?
 • Wat kost een garagedeur?
 • Welke acties zijn er?

Wat zijn de standaardmaten van een garagedeur?

Voor garagedeuren zijn er voorkeursafmetingen, omdat de garageopeningen niet onderworpen zijn aan vaste standaardmaten, d.w.z. geen DIN-norm. Bij garagedeuren zijn standaardmaten praktisch, maar niet de regel. Garagedeuren zijn verkrijgbaar in alle mogelijke maten. Zo zijn er verschillende standaardafmetingen in het assortiment garagedeuren. Deze verschillen vaak van fabrikant tot fabrikant. Een standaard garagedeur heeft een hoogte tussen 1.875 en 2.500 millimeter. De breedte is tussen de 2.250 en 5.000 millimeter. De gemiddelde breedte van de garagedeur voor een dubbele garage is 4.000 millimeter. De juiste afmetingen van de garagedeur moeten vóór de aankoop door de eigenaar van het gebouw of de huiseigenaar worden bepaald. Voordat de garagedeur wordt aangeschaft, wordt de opening door een gespecialiseerde partner gemeten en kan deze de exacte maat bepalen.
Meer lezen? Hier is een gedetailleerd artikel over het onderwerp: Garagedeurafmetingen

Wat is het verschil tussen een sectionaaldeur en een kanteldeur?

Beide garagedeuren bestaan uit een vast frame. Het wordt ook wel een kozijn genoemd. Bij kanteldeuren is het deurblad meestal enkelvleugelig, bij sectionaaldeuren bestaat het deurblad uit secties, d.w.z. rechthoekige afzonderlijke elementen. Een sectionaaldeur zwenkt niet uit en heeft daarom een aantal voordelen door zijn ontwerp. Een kanteldeur heeft een bepaalde hoeveelheid ruimte nodig om voor de garage te openen, zodat er niets of niemand beschadigd raakt. Met een sectionaaldeur kan de auto direct voor de deur worden geparkeerd, omdat de sectionaaldeur geen extra ruimte voor de garage nodig heeft. Dit is niet mogelijk met kanteldeuren. Het voordeel van kanteldeuren ligt in hun mechanische eenvoud, wat een positief effect heeft op de prijs voor de koper. Kanteldeuren zijn niet alleen goedkoper in aanschaf, ze zijn ook minder onderhevig aan slijtage. De benodigde ruimte is iets groter dan bij sectionaaldeuren. De sectionaaldeuren worden via geleiderails verticaal omhoog geschoven, wat ruimtebesparend is bij het openen en sluiten. Dit komt doordat de deur over een bocht loopt en horizontaal stopt op het plafond van de garage.

Sectionaaldeur                                                       Kanteldeur

Meer lezen? Hier is een gedetailleerd artikel over het onderwerp: Welke garagedeuren zijn er?

Welke garagedeur is geschikt voor mij?

Deze vraag kan niet worden beantwoord met een algemene verklaring. Welke garagedeur geschikt is voor u, hangt af van uw indivuduele situatie. Als u bijvoorbeeld weinig ruimte voor de garage heeft, is een sectionaaldeur het beste omdat deze, in tegenstelling tot een kanteldeur, geen ruimte nodig heeft voor de garage. De kanteldeur is daarentegen goedkoper en kan zonder elektrische aandrijving eenvoudig worden bediend.
Om precies de juiste garagedeur voor u te vinden, staan onze gespecialiseerde partners u graag met raad en daad bij en adviseren u individueel en persoonlijk.

Welke oppervlakken zijn beschikbaar?

De koper kan het oppervlak van een deurblad van oppervlakte behandeld staal kiezen, bijvoorbeeld in “woodgrain”, “microgeprofileerd”, “glad” of “stucco”. Het oppervlak van de garagedeur met een houten structuur (woodgrain) is gemakkelijk schoon te maken en zeer populair. Garagedeuren met een houtstructuur worden vaak toegepast. De houtstructuur is een van de klassiekers onder alle oppervlaktestructuren. Het oppervlak van de “microgeprofileerde” garagedeur is voorzien van een gegolfd profiel. Het oppervlak is glad. Het golfprofiel zorgt voor aantrekkelijke schaduw- en lichteffecten. Een glad oppervlak van de garagedeur is bijzonder geschikt voor moderne woningen. Het oppervlak van de deur laat toe dat vuil en vocht gemakkelijk van de deur afrollen.  “Stucco” is een moderne oppervlaktestructuur. Het ruwe oppervlak is praktisch en gemakkelijk schoon te maken, kleine krassen zijn niet zo snel zichtbaar. De verschillende oppervlaktestructuren zijn voelbaar en visueel herkenbaar. Zonder structuur heeft een glad oppervlak en is zonder profilering, het microgeprofileerde oppervlak is bekleed met een de zachte nerf  “stucco” is een zachte structuur en met een nerf van het hout komt overeen met “woodgrain”.

Welke optiek is er?

Garagentor mit weißer Oberfläche ohne Sicke und glattGaragentor mit weißer Oberfläche Mittelsicke und glattGaragentor mit weißer Oberfläche in Kassette und woodgrain
Zonder profilering  Midden groef       Cassette

De horizontaler smalle plank is een tijdloze klassieke look. De delen van de drie kralen, die horizontaal en gelijkmatig zijn, zorgen voor een esthetiek die er levendig uitziet en die zich bewezen heeft. Het interessante alternatief is de centrale kraal. Het uiterlijk van de garagedeur krijgt een ruime, royale indruk, omdat het deursysteem tot één kraal per sectie wordt geminimaliseerd. De look “zonder kralen” heeft een eigen esthetiek en de grote vlakken geven de garagedeur een zeer modern karakter. De “cassette”-uitstraling geeft de deur een expressieve en hoogwaardige uitstraling door de plaatsing van de cassettes.

Garagen-Sektionaltor in weiß mit Kassettenoptik
Sectionaaldeur met cassette
Dunkelgraues Garagen-Sektionaltor ohne Sicke mit einer Frau die zum Auto geht
Sectionaaldeur Midden groef
Weißes Garagen-Sektionaltor ohne Sicke und einem roten Auto
Sectionaaldeur zonder profilering

Welke kleuren zijn er?

Het kleurenpalet opent alle ontwerpmogelijkheden om de kleur van de garagedeur aan te passen aan de kleur van het huis. Naast de trendkleuren zijn er ook RAL-kleuren naar keuze mogelijk. In totaal zijn er 14 verschillende trendkleuren beschikbaar. De trendkleuren kunnen tegen een voorkeursprijs worden aangeboden. Individuele RAL-kleuren kosten ca. 200 euro extra. Zo kan de garagedeur bijvoorbeeld worden geselecteerd in zwart, blauw, grijs of rood. Wie de voorkeur geeft aan metallic tinten of zelfs houtdecors zal ook vinden wat hij zoekt. Geen enkele wens blijft onvervuld en de garagedeur kan dus zeer eenvoudig worden geïndividualiseerd.
Zwei rote Garagentore mit Fenstern Garagentor in Holzoptik in einem weißen Haus mit einem Käfer-Cabrio davor Garagen-Sektionaltor in anthrazit / dunkelgrau mit mircoprofilierter Oberfläche ohne Sicke

Wat voor soort beglazing is er?

Glazen elementen voor garagedeuren zijn er in vele varianten. Deze bieden niet alleen individuele vormgevingsmogelijkheden, maar brengen ook extra licht in de garage. Helder glas, matglas, rond of vierkant. De beglazing is robuust en ongevoelig voor krassen en andere mechanische invloeden.
Graues Garagen-Sektionaltor mit seitlichen Fensterelementen und einer Nebentür Garage sectionaldeur met glaselementen

Wat is een ingebouwde loopdeur en wat is een zijdeur?

Een ingebouwde loopdeur is praktisch voor de garage eigenaar omdat deze direct in de garagedeur is geïntegreerd. De ingebouwde loopdeur maakt het gemakkelijk om de garage te betreden of te verlaten zonder de hele garagedeur te moeten openen of sluiten. Een zijdeur wordt meestal aan de zijkant geïnstalleerd, direct naast de garagedeur. De ingebouwde loopdeuren zijn verkrijgbaar met of zonder drempels. Bij een ingebouwde loopdeur zonder drempel is de kans op letsel kleiner, omdat er geen risico op struikelen bestaat. Teckentrup ingebouwde loopdeuren hebben een stabiele lage drempel van ca. 45mm. De zijdeur is gunstig voor de huiseigenaar, omdat de tweede aparte garage-ingang de uitstraling van het gebouw op geen enkele wijze verstoort. De zijdeur kan ook als vluchtdeur worden gebruikt.

Kunnen alle garagedeuren worden uitgerust met een garagedeuraandrijving?

Het is bijna altijd mogelijk om een sectionaaldeur of kanteldeur uit te breiden met een aandrijving. Alvorens de garagedeuraandrijving te installeren, moet de specialist de bouwkundige omstandigheden uitleggen en exact controleren welke kosten de garagehouder voor de installatie van de elektrische deuraandrijving te verwachten heeft. De basisvereiste voor de installatie van een elektrische garagedeuraandrijving is een energiebron in de garage.Welke garanties krijg ik?
Wij geven u 10 jaar garantie op alle CarTeck sectionaal- en kanteldeuren en 5 jaar garantie op onze aandrijvingen.

Welke accessoires zijn beschikbaar?

Optioneel kunt u een fotocel als veiligheidselement voor uw garagedeur kiezen. Daarnaast zorgen onze Teckentrup LED-strips, die eenvoudig op uw sectionaaldeur gemonteerd kunnen worden, voor een perfect licht in de garage.
Voor onze garagedeuraandrijvingen heeft u ook de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende accessoires voor de aandrijving. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen tussen vier verschillende handzenders met 2 of 4 commandokanalen en verschillende andere functies.

 

 

2-Befehl Handsender "Pearl Twin"4-Befehl Handsender "Pearl"
      
2-kanalen afstandsbediening “Pearl Twin”         4-kanalen afstandsbediening “Pearl”

Wat is een fotocel?

Als optie kan een fotocel als veiligheidselement voor de sectionaaldeur worden gekozen.
Weißes Garagen-Sektionaltor ohne Sicke mit Lichtschranke

De deur stopt onmiddellijk wanneer de lichtstraal onderbroken wordt. Dit biedt optimale bescherming voor mens en dier. Wanneer de deur gesloten is, zijn de zender en ontvanger onzichtbaar en beschermd tegen beschadiging. Dankzij de eenvoudige klemmontage is de fotocel ook geschikt voor montage achteraf.

Wat is LED garageverlichting?

De LED-strips van Teckentrup kunnen op sectionaaldeuren gemonteerd worden. Ze zorgen voor perfect licht in de garage. De LED’s kunnen eenvoudig achteraf worden gemonteerd en hebben 6.000 lumen, wat overeenkomt met een lichtopbrengst van 2×200 Watt. Dankzij de geïntegreerde bewegingsmelder schakelen de LED-strips in bij het openen van de deur of bij het betreden van de garage.
Meer lezen? Klik hier voor meer informatie over: LED garage verlichting

Wat betekent vingerknelbeveiliging?

De vingerklembeveiliging voorkomt gevaarlijke openingssleuven tussen de secties van de sectionaaldeur. Scharnierflappen sluiten de middelste scharnieren volledig af. Bovendien wordt door de zijdelingse bescherming voorkomen dat onbedoeld tussen het frame en de geleiderail wordt ingegrepen.

Hoe lang duurt het om een garagedeur te installeren?

De duur van de vervanging van de garagedeur is vaak afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden. Als de vervanging door een gespecialiseerd bedrijf wordt uitgevoerd, duurt de installatie van de nieuwe deur en de verwijdering van de oude garagedeur niet langer dan een halve dag. De oude deur wordt door het gespecialiseerde bedrijf gedemonteerd en afgevoerd.

Wat gebeurt er met mijn oude garagedeur?

Uw oude garagedeur wordt professioneel gedemonteerd en afgevoerd door uw gespecialiseerde partner. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het afvoeren van uw afval.

Hoe vind ik een dealer in mijn buurt?

Wanneer u een garagedeur koopt, staat een regionale dealer aan uw zijde. Hij of zij zal u gedurende het hele proces begeleiden. Hij registreert de exacte afmetingen van de garagedeuropening, ontmantelt en voert de oude garagedeur desgewenst af en installeert de nieuwe. U kunt een dealer vinden via onze gespecialiseerde partner zoeken. Bij de dealer kunt u ook een tentoonstelling vinden en een kijkje nemen bij de garagedeuren op locatie.

Welke monteur komt naar mij toe?

Tijdens het aankoop- en installatieproces staat een regionale dealer aan uw zijde. Hij zal ook zorgen voor de monteurs en de professionele installatie van de garagedeur.

Wat kost een garagedeur?

De kosten voor een garagedeur zijn afhankelijk van het type garagedeur en het gekozen materiaal. Goedkope kanteldeuren zijn al vanaf 600 euro verkrijgbaar. Sectionaaldeuren zijn op de markt verkrijgbaar vanaf 998 euro, afhankelijk van het model en de uitrusting, en rolluiken vanaf 700 euro. Als u de garagedeur niet zelf installeert, ontstaan er extra installatiekosten. De hoogte van de kosten is afhankelijk van de grootte van de deur, de inbouwsituatie en de omstandigheden ter plaatse. Meer lezen? Hier is een gedetailleerd artikel over dit onderwerp: Garagedeurprijzen