Attractieve bescherming op koude dagen
Functioneel, veilig en mooi – deze attributen zijn karakteristiek voor moderne garagedeuren. Zij beschermen tegen koude en beveiligen tegen inbraak. De nieuwe aandrijf- en beveiligingstechniek verhoogt het comfort, door innovatieve renoveringsoplossingen is een snelle vervanging mogelijk, ook bij ongunstige inbouwsituaties. Dankzij een breed spectrum aan kleuren en oppervlakken wordt de garagedeur bovendien een individueel sieraad voor uw huis.

Vooral in het donkere jaargetijde, met de eerste vorst en sneeuw, kan elke autobezitter een garage waarderen: Het ijskrassen valt weg, de kwetsbare techniek is tegen de koude beschermd, een diefstal wordt net zo goed voorkomen als een marteraanval op kabels en rubberen onderdelen. Naast functionaliteit en veiligheid komt het echter ook aan op het uiterlijk, want juist de garagedeur is meer dan alleen maar een afsluiting. Hij moet bij de architectuur van het huis passen.

Intussen bestaan er garagedeuren in de meest uiteenlopende tinten. Aanpassingen aan persoonlijke wensen zijn met het complete RAL-kleurenspectrum mogelijk. Met de selectie aan oppervlakken en glastoepassingen verkrijgt elke deur een individueel karakter.

Aan oude deuren heeft vaak de tand des tijds geknaagd: De verf is mat en flets, of afgebladerd, er zijn roestplekken zichtbaar, het design kan niet meer attractief genoemd worden en het openen en sluiten vindt op een luidruchtige en rammelende wijze plaats. De veiligheid is eveneens in veel gevallen niet meer gewaarborgd – slap geworden veren of verroeste onderdelen kunnen schade veroorzaken, of zelfs mensen verwonden. Tegenwoordig gebruikelijke voorzieningen zoals vinger-inklembeveiliging of elektrische aandrijving ontbreken.

Snelle vervanging dankzij panelen

Wie zijn verouderde deur wil vervangen, biedt de fabrikant Teckentrup speciale renoveringsoplossingen aan, zodat de nieuwe deur ook bij ruimtegebrek probleemloos kan worden ingebouwd. Met het nieuwe, 85 millimeter brede renoveringspaneel past de CarTeck-deur ook zonder aanslag in bijna elke opening. De panelen bedekken spleten tot 30 millimeter breedte. Daardoor is het gebruik van deuren in economische normgroottes mogelijk. Om ook het comfort niet te kort te laten komen, behoort in de regel een automatische aandrijving bij de garagedeur – inclusief een makkelijk in de hand liggende afstandsbediening.

Bijzonder dikke, dubbelwandige deuren laten minder kou naar binnen door, en minder warmte naar buiten. Zij verbeteren de warmte-isolatie – een aspect dat vooral bij garages telt, die direct aan het huis grenzen.

 

 

 

Download