De nieuwe Teckentrup sectionaaldeur SW 80 zorgt in magazijnen, hallen en koelhuizen voor een betere bescherming tegen zowel warmte als kou. Dankzij de 80 millimeter dikke secties wordt een meer dan 50 procent hogere warmte-isolatie gerealiseerd. Zo levert de speciale deur een aanzienlijke bijdrage aan het verlagen van de energiekosten.

Om het even of het nu sneeuwt en stormt of dat de thermometer bijna tropische waarden aangeeft, de nieuwe isolerende sectionaaldeur Teckentrup SW 80 houdt de temperatuur binnen constant. Voor deze uitstekende isolatie zijn meerdere factoren verantwoordelijk: de panelen bevatten een isolatiekern van 80 millimeter PUR-schuim. Hierdoor zijn de stalen secties thermisch volledig van elkaar gescheiden. Dit levert voor het paneel een U-waarde op van slechts 0,27 W/m²K. Bovendien zorgen verrottingsbestendige speciale afdichtingen voor een minimalisering van het energieverlies bij de overgang tussen deurblad en kozijn. Voor een deur van 5 x 5 meter kan daardoor bijvoorbeeld een extreem lage UD-waarde van 0,58 W/m²k worden gerealiseerd. Daarmee isoleert deze deur bijna net zo goed als een massieve muur. De SW 80 is met name ontwikkeld voor hallen waarin de temperatuur moet worden gehandhaafd: in de winter kan het warmteverlies worden geminimaliseerd en in de zomer kan op koelenergie worden bespaard.

Bovendien is de SW 80 dankzij de dubbelwandige staalpanelen bijzonder stabiel: stormvast tot windklasse 4 (144 km/h). De deur kan daardoor ook zonder problemen worden ingezet in gebieden waar het vaak hard waait zoals aan zee of in de bergen.

Fraai design voor een industriële architectuur
Door de designs lijnprofilering, stucco, zonder horizontale profilering en microprofilering, de isolerende drievoudige beglazing en de diverse montagetypen past de deur naadloos in vele architectuurstijlen. Het robuuste oppervlak wordt standaard geleverd in grijswit (RAL 9002). Alle andere RAL-kleuren zijn echter ook leverbaar.
De montage gaat snel en eenvoudig dankzij de geprefabriceerde modules. De sectionaaldeur SW 80 is leverbaar tot een breedte van tien meter. Mocht het nodig zijn om het energieverlies tijdens het openen en sluiten verder te reduceren, dan kunt u ook kiezen voor een snelloopvariant.