Ze piepen, zien er vaak sjofel uit en hangen in het ergste geval aan versleten uitgerekte veren: oude garagedeuren, een treurige aanblik als u thuiskomt of als u bezoek ontvangt en in sommige gevallen zelfs een veiligheidsrisico. Dan is het de hoogste tijd voor een nieuwe garagedeur. Niet alleen de garage maar de hele gevel van uw huis krijgt een mooier aanzicht – en dankzij moderne veiligheidssystemen hoeft niemand zich meer zorgen te maken dat kinderhandjes tussen de garagedeuren komen of dat de garagedeur op uw autodak knalt. “CarTeck deuren passen zich aan de stijl van uw huis aan – klassiek, modern of landelijk. Bovendien maken zij het leven een klein beetje aangenamer: een elektrische aandrijving met afstandsbediening is vandaag de dag standaard”, aldus Jörg Meyer-Holtkamp, deurenexpert bij Teckentrup (Verl).

Voor huiseigenaren bestaat er tegenwoordig een nagenoeg onbegrensd productenaanbod waarmee een persoonlijke touch aan het eigen huis kan worden verleend. Ramen, deuren en pleisters zijn in elke denkbare kleur- en stijlvariant leverbaar. Maar bij een smaakvol thuis hoort meer: pas een geslaagd samenspel van huis, garage en tuin zorgt voor die bijzondere charme. Teckentrup kiest daarbij voor een veelzijdig productassortiment zodat voor elke stijl een passende deur kan worden geleverd, in verschillende kleuren, met ramen voor daglicht en desgewenst geïsoleerd voor als er in de garage wordt geklust of als er planten worden bewaard.

Van zeer modern tot landhuisstijl
De oprit en de garage zijn in de regel het eerste wat bezoekers bij aankomst zien. Oude garagedeuren in standaardlook zijn geen mooi visitekaartje en wekken hoogstens nog de indruk van doelmatigheid. Vele huiseigenaren willen echter dat het aanzicht van hun huis en garage een harmonisch geheel vormt. CarTeck deuren zijn in veel stijlen leverbaar, van traditioneel tot modern, van landelijk tot puristisch, van klassiek tot speels. Gangbare kleuren behoren reeds tot het standaardprogramma, bijzondere kleuren zijn leverbaar op aanvraag.
Garages zijn vaak veel meer dan een parkeerplaats voor de gezinsauto: ze dienen als opslagruimte voor tuingereedschap en fietsen, als werkplaats voor de doe-het-zelver of als opslagplaats voor planten gedurende de winter. Garagedeuren kunnen met het oog op deze toepassingsmogelijkheden worden aangepast, zoals bijvoorbeeld door ramen aan te brengen waardoor er in de garage daglicht binnenkomt. Een optie zijn dan patrijspoorten; dit zijn ronde glaselementen. Tot slot creëren zijdeuren in het ontwerp een tweede ingang en vormen zij in esthetisch opzicht een fraaie afronding van de toegang.

Veiligheid gegarandeerd
Oude garagedeuren zien er vaak niet alleen vervallen uit, ook op veiligheidstechnisch gebied brengen zij vaak gevaren met zich mee, met name door de veren: als deze zijn versleten, dan kunnen ze in extreme gevallen de deur niet meer houden waardoor die omlaag kan storten. Vaak ontbreekt ook een afdekking die voorkomt dat kinderen met hun handen in de veren komen en daardoor gewond raken. Moderne garagedeuren daarentegen zijn voorzien van de nieuwste techniek, ook op het gebied van veiligheid: ingrijpen vingerklembeveiligingen beschermen kinderhandjes tegen knellen. Geavanceerde veiligheidssystemen verhinderen dat een deur naar beneden valt en stoppen bovendien de deur als deze tijdens het naar beneden lopen een obstakel raakt.

Comfort gegarandeerd
Sectionaaldeuren zorgen voor ruimtebesparing. Terwijl u vroeger rekening moest houden met de ruimte om de kanteldeur te openen, kunt u de auto nu bijvoorbeeld direct voor de deur parkeren. Eveneens hoeft u niet meer uit te stappen (in het ergste geval als het regent) om de deur te openen. Ook het zware trekken aan de deurgreep is iets uit het verleden want een elektrische aandrijving en afstandsbediening zijn tegenwoordig standaard. Slimme oplossingen zorgen voor nog meer comfort: binnen- en buitenverlichting kunnen bijvoorbeeld via de afstandsbediening worden gekoppeld. Dat u daardoor het pad naar de huisdeur niet in het donker hoeft af te leggen, geeft ook een groter gevoel van veiligheid. Met de nieuwe handzender -D 323- kunt u de garagedeur comfortabel vanuit de auto bedienen. De batterijloze zender wordt in de sigarettenaansteker gestoken. U heeft de zender dus altijd gebruiksklaar en binnen handbereik.

Montage en demontage in slechts enkele uren
Voor het demonteren van een oude garagedeur en het monteren van de nieuwe is een halve dag voldoende. En de monteurs nemen de oude deur gelijk mee. Het vervangen van een garagedeur kost dus nauwelijks tijd en over rommel op uw oprit hoeft u zich ook geen zorgen te maken. Wie van tevoren wil weten hoe de nieuwe garagedeur er uiteindelijk gaat uitzien, die kan op het internet virtueel zijn eigen garagedeur inbouwen: de Garagentor-Konfigurator toont alle deurtypen, kleuren, oppervlakken etc. waaruit u vrij kunt kiezen – via een upload ook in de eigen garage.