Vroeger lelijk, nu designtrend: stalen deuren

Passen stalen en rvs-deuren in een eengezinswoning- Ja, deuren van dit duurzame materiaal zijn ideaal voor in huis, bijvoorbeeld als veiligheidsdeur, robuuste toegangsdeur voor de garage, als warmte- en geluidsisolerende multifunctionele deur voor de feestruimte of als brandwerende deur voor de verwarmingskelder. In fraaie kleuren zijn stalen en rvs-deuren zelfs geschikt voor kinderkamers. Bijzondere oppervlakken zoals “beuken” of “witte es” (van Teckentrup) geven het interieur een warme uitstraling. De tijd van trieste ijzeren deuren is definitief voorbij.

Stalen deuren bieden een bijzondere bescherming tegen inbraak, lawaai, warmteverlies, brand of vocht. De bijzonder duurzame componenten zijn dankzij tegen roest beschermde en verzinkte oppervlakken (standaard bij alle Teckentrup deuren) ook bestand tegen ongunstige weersomstandigheden. Moderne uitvoeringen zien er bovendien fraai uit en passen als binnendeur of voordeur in elk woonhuis – de lelijke deur van de verwarmingsruimte in de kelder is passé.

Chic: de binnendeur “Teckentrup”, hier voor een kinderkamer. Omdat op stalen deuren magneten “plakken”, lopen ze ook niet zo’n groot risico om te worden “verfraaid” met stickers. Veiligheidsdeuren met beveiliging tegen uittillen, uitboren en uittrekken, meervoudige vergrendeling en dubbele sleepafdichting voldoen aan weerstandsklasse WK 2. Zij bieden zo veel bescherming dat een gelegenheidsdader zonder gereedschap geen enkele kans heeft om de deur open te breken. Warmtegeïsoleerde stalen deuren helpen bij de energiebesparing. Het dubbelwandige deurblad is gevuld met een hoogwaardig isolatiemateriaal. Zulke warmtegeïsoleerde deuren voldoen daarmee ook probleemloos aan de Duitse energiebesparingsverordening. Voor bescherming tegen brand is staal al vanoudsher de eerste keus – vooral in de verwarmingskelder. Voorbeeld: de rookdichte brandwerende deur Teckentrup T30-1 HT 8-D is 30 minuten lang opgewassen tegen de vlammen en houdt bovendien lawaai en geur tegen. Zo ook de Teckentrup D: als binnendeur naar de garage biedt hij bescherming tegen brand (wettelijk voorgeschreven). Bovendien houdt deze deur de uitlaatgassen in de garage, dempt hij het motorlawaai en kan hij indien gewenst ook in een inbraakwerende uitvoering worden geleverd.

Design hoort erbij

Binnendeuren dienen huiselijk en mooi te zijn en tegelijk functioneel en robuust. En juist staal verenigt deze eigenschappen in zich. Door de elegante uitstraling zijn deuren van dit materiaal een trendy product geworden. Door het grote aanbod van beglazing, de vele RAL-kleuren, de houtdecors en rvs-oppervlakken en het ruime assortiment deurkrukken bestaan er wat betreft vormgevingswensen geen beperkingen. De deuren zijn niet gevoelig voor vlekken en zijn bovendien vormstabiel en lichtbestendig. Daarnaast zullen ouders onder de indruk zijn van bijkomende voordelen, bijvoorbeeld als de deur voor de kinderkamer wordt gebruikt. Met kleine magneten kunnen foto’s of briefjes op de deur worden geplakt en dat betekent: dag stickers! Verder maken kinderhanden wel eens de tafel of de muren vies, maar op een staaloppervlak zijn die vlekken geen probleem.