Met viervoudige beglazing en 80-millimeter-isolatiekern bouwt Teckentrup zijn programma aan hoog warmte-isolerende industrie-sectionaaldeuren verder uit. Op de BAU-expositie (hal B3, stand 321) stelt de bouwelementenfabrikant met de modellen „SL 80“ en „SLW 80“ zijn twee nieuwe deurmodellen voor, die door het grote glasvlak een blik in de hal en naar buiten toestaan, daglicht naar binnen laten en met de nieuwe basisconstructie de warmte in de binnenruimte houden.

Energie sparen – deze trend houdt al jaren aan en zal in toekomst nog sterker worden. Geen wonder dat efficiënter gebruik van energie en hulpbronnen ook een beheersend thema op de BAU 2015 zal zijn. In dit segment bouwt Teckentrup zijn spectrum aan warmte-isolerende deuren verder uit: De technologie van de industrie-sectionaaldeur met 80-millimeter dikke panelen, die al sinds geruimte tijd in de „isolatiedeur“ SW 80 zijn waarde heeft bewezen, werd in de modellen „SL“ en „SLW“ overgenomen. Daarmee staan nu ook zeer transparente deuren met verbeterde warmte-isolatie ter beschikking („SL 80“ en „SLW 80“).

Het doorzichtige deurgedeelte is daarbij geconstrueerd met een thermisch afgescheiden aluminiumframe, dat met een drie-, optioneel zelfs met eenr viervoudige beglazing van acryl wordt gevuld. Het deurmodel SL 80 is daarbij volglas, bij deurmodel SLW 80 wordt de bodemsectie – desgewenst ook de tweede sectie – uit 80 millimeter dikke, met polyurethaan gevulde panelen gevormd. Afhankelijk van het eisenprofiel kan zo de optimale deur worden geconfigureerd. Zoals reeds bij de „SW 80“ zijn ook bij de nieuwe modellen, afhankelijk van de deurgrootte, verbeteringen van de isolatiewaarde tot aan 50 % mogelijk.

De verdere eigenschappen en design-opties blijven behouden: Passende aandrijvingen, robuuste deursecties, resistente oppervlakken in vele kleuren en decors, duurzame bodemdichtingen, etc. Alles bij elkaar staat nu een uitgebreide sectionaaldeurfamilie van 40, resp. 80 millimeter dikte gereed, waarbij uit materiaal, isolatiewaarde, transparentie en oppervlak, volgens een modulair systeem die deur kan worden samengesteld die precies aan uw eisen voldoet.

 

Download