Geplaatst op 1 februari 2019
Categorie:
Garagedeuren

Garagedeuren in houtlook

Elke garagedeur eigenaar die het uiterlijk van een massief houten deur waardeert, maar bang is voor de onderhoudsinspanning (lakken, schuren, enz.) en de hogere kosten in vergelijking tot de geschuimde panelen van een stalen garagedeur, vindt een garagedeur met een gelakt oppervlak in hout een zeer goed alternatief. Omdat deze deursoort houtoptiek zonder veel zorg biedt.

Een UV-bestendige voorgelakte polyester laklaag aan de buitenkant van de stalen garagedeurpanelen geeft een zeer gedetailleerd houtkarakter. De speciale oppervlaktebescherming houdt de garagedeur lang mooi.

Sectionaal- en kanteldeuren in houtlook

Sinds enige tijd hebben wij onze “Golden Oak” houtdecor van met folie beklede “coils” (technische term voor staalbandrollen en staaldraadrollen als ruw product) naar een variant met coil-coating omgezet. Er waren verschillende redenen voor deze verandering:

  • Voorgelakte houtdecoren zijn over een langere periode UV-bestendiger dan gelamineerde houtdecoren. De kleur blijft langer en ze zijn minder gevoelig voor sterk zonlicht, zodat ze niet melkachtig worden.
  • Het oppervlak is beter bestand tegen krassen en slijtage dan bij gelamineerde decors.
  • Bij de productie van frames en profielen met folie ontstaan slijtagesporen door het buigen in het productieproces. Daarom is deze productiemethode niet optimaal.
  • Met onze coil-coating decors passen het frame en het latei-paneel in kleur bij elkaar.
  • Bij installatie in de opening passen de oppervlakken precies van rand tot rand in elkaar – deze uniforme overgang bevalt de klant goed.

Hoogwaardige garagedeuren in houtlook

Alle bovenstaande punten zijn goede voorbeelden en argumenten voor de voordelen van de nieuwe coil-coating variant. Maar hoe zit het met het meest voor de hand liggende voordeelpunt? De nieuwe houtdecors zien er gewoon goed uit. We zouden zelfs nog een stap verder gaan en beweren dat ze tot de beste houtdecors in de industrie behoren.
Geen zwakke structurele effecten die veranderen in een uniforme kleur als je meer dan een paar meter verderop staat, maar een natuurlijk ogende korrel in een mooie kleur.
Als u het voorgelakte hout nog niet op een complete garagedeur hebt gezien, is de beste manier om te zien hoe hoog de kwaliteit van de voorgelakte versie is, om naar de foto’s te kijken.