Brandwerende deuren

Het ontstaan van brand kan nooit volledig worden uitgesloten. De bescherming tegen brand wel! In geval van brand is de hoogte prioriteit geboden om mensen te beschermen tegen hitte en vlammen. De brandwerende deuren van Teckentrup bieden wettelijk de vereiste bescherming, hebben een stijlvol design en een uniek strakke afwerking. Onze branddeurenspecialist helpt u graag bij het vinden van een geschikte brandwerende deur voor uw gebouw.

  • 100% veilig EN 1634-1 (DIN 4102)
  • Strak en stijlvol design
  • Functioneel voor iedere ruimte
  • Voldoet aan de hoogste veiligheidseisen
  • Ruim 30 jaar ervaring in Duitse kwaliteit

Vragen over een brandvertragende deur?

Offerte op maat


Alle brandwerende deuren worden onderworpen aan een brandproef

U mist een brandwerende deur om uw gebouwencomplex aan de geldende veiligheidsvoorschriften én uw persoonlijke eisen te laten voldoen. Tijdens een vrijblijvend gesprek met onze deurenspecialist luisteren wij naar uw wensen en nemen de mogelijkheden u door. Het gaat om veiligheid. Daarom krijgt u krijgt van ons 100% eerlijk advies.

Alle brandwerende deuren worden onderworpen aan een brandproef volgens EN 1634-1 (NEN 6069) en moeten zich bij een oventemperatuur van ca. 1.000 graden Celsius gedurende 30, 60, 90 of 120 minuten bewijzen. Gedurende deze periode mag een bepaalde grenstemperatuur aan de van het vuur afstaande zijde niet worden overschreden en mogen er geen vlammen door het deurblad of kozijn van de brandwerende deuren komen. Afhankelijk van de bereikte tijd worden de brandwerende deuren, geclassificeerd als WBDBO 30, 60, 90 of 120 minuten brandwerend.

Een brandwerende deur maakt veilig werken mogelijk

Brandwerende deuren geven weerstand tegen de inwerking van hitte en vuur. Ze zijn onderworpen aan keuringsattesten. Wanneer een deur een brandwerendheid heeft van 30, 60 of meer minuten, verkrijgt de deur een attest met Rf. Ieder modern gebouw is voorzien van brandwerende deuren om de veiligheid van personeel te waarborgen. Waar gewerkt wordt is een branddeur noodzakelijk om te hebben. Onze brandwerende deuren garanderen de wettelijk vereiste brandwering en voldoen tegelijkertijd aan de hoogste eisen op het gebied van uitstraling en inbraakwerendheid. In gebouwen, vooral in de industriële sector, kan het ontstaan van branden nooit volledig worden uitgesloten. Daarom is het belangrijk om focus te hebben op een efficiënte brandbeveiliging door gebruik te maken van brandwerende deuren om het verspreiden van schadelijke rook en brand te voorkomen. 

Plaatsing en repareren van brandwerende deuren

Als competente partner helpen wij u bij de beveiliging van uw gebouw en adviseren wij u bij de keuze van de deuren, omdat onze brandwerende deuren aan verschillende eisen voldoen, afhankelijk van het brandgevaar en de brandbelasting. Het plaatsen en repareren van brandwerende deuren moeten ook voldoen aan de hoogste veiligheidseisen. Indien een branddeur niet op de juiste wijze wordt geplaatst vervalt de afsluiting waardoor hitte en vlammen de ruimte kunnen binnendringen. Onze specialisten hebben de kennis en diploma’s om brandwerende deuren te mogen en kunnen plaatsen. Met ruim 30 jaar ervaring weten zij met alle precisie de deuren snel en efficiënt te kunnen plaatsen.

Onze laatste updates

Wilt u meer weten over alles rondom deuren en ook over brandwerende deuren?
Volg ons blog en blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over branddeuren van Teckentrup.