Geluidswerende deuren

Geluidswerende deuren

Teckentrup geluidsisolatie deuren

Geluidsisolerende deuren van Teckentrup zijn verkrijgbaar in enkel- en dubbelvleugelige uitvoeringen. Deze bestaan uit een deurblad en een kozijn, in de volksmond ook wel deurelement genoemd. Het kozijn dekt de wandopening aan de één kant af, maar dient ook voor het plaatsen van de scharnieren en de slotlaat waarin de dag en nachtschoot slot klikt. Kozijnen kunnen van heel verschillende materialen worden gemaakt. Vanwege hun hoge stabiliteit en robuustheid worden met name stalen kozijnen, vooral in druk bezochte omgevingen, gebruikt.

Vraag nu een geluidsisolatiedeur aan

De eisen voor geluidsisolatie die in Duitsland in het kader van de bouwvoorschriften gelden, zijn vastgelegd in DIN 4109. Geluidsisolerende deuren van Teckentrup hebben een speciale deurbladconstructie, zeer dicht isolatiemateriaal en speciale afdichtingen die samenwerken om optimale isolatiewaarden te bereiken.

Geluidsisolerende deuren binnenshuis

Op kantoor, in openbare gebouwen of thuis: geluidsisolatie is van groot belang voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Vooral lawaai en harde geluiden op de werkplek beïnvloeden het “werkklimaat”; ze beperken ook aanzienlijk het concentratievermogen en het opname vermogen. Voor optimale werkprestaties, welzijn en een gezonde slaap zijn mensen afhankelijk van rust en stilte. Een conventionele deur kan het geluid dat vanuit de hal of vanuit andere ruimtes binnendringt slechts gedeeltelijk absorberen. Daarom worden geluidsisolerende deuren gebruikt. De Teckentrup geluidsisolerende deur is verkrijgbaar als buiten- en binnendeur. Met een geluidsisolerende deur kunnen twee functies worden vervuld: aan de ene kant, geluidsisolatie van binnen naar buiten, bijvoorbeeld in ruimtes met een hoog geluidsniveau. Aan de andere kant kan het het geluid buiten houden, bijvoorbeeld in woon- of kantoorgebouwen.

Het goed geïsoleerde deurblad van een geluidsisolerende deur is zo ontworpen dat een optimale geluidsisolatie wordt bereikt door middel van speciale afdichtingen. Afhankelijk van de uitvoering bereiken de volgens DIN EN 20140/717-1 geteste Teckentrup geluidsisolatiedeuren uitstekende waarden tot 57 dB (decibel) hoge geluidsisolatie.

Toepassingsgebieden voor onze geluidsisolerende deuren:

  • Alle industriële sectoren
  • Commerciële panden
  • Evenementenzalen
  • Bioscopen
  • Vergaderzalen
  • Openbare gebouwen
  • Woningbouw

Teckentrup geluidsisolerende deuren als buitendeuren zorgen ervoor dat er geen geluid uit het interieur van een bedrijf kan ontsnappen.

Geluidsisolerende deuren bieden bescherming bij hoge geluidsniveaus

Vooral in de dagelijkse praktijk moeten werkplekken met een hoog geluidsniveau worden gescheiden van kantoren en ruimten met een lager geluidsniveau. Hier worden geluidsisolerende deuren van Teckentrup gebruikt. Tegen een hoog geluidsniveau biedt de Teckentrup stalen geluidsisolatiedeur een optimale geluidsisolatie. Het zorgt voor een aangename akoestiek, vermindert de geluidsoverlast, verhoogt de efficiëntie van het werk en beschermt de gezondheid. Het precieze samenspel van deurblad, kozijn, beslag en vloerafdichting zorgt voor een efficiënte geluidsisolatie. Door de speciale constructie van het deurblad, het zeer dichte isolatiemateriaal en de speciale afdichtingen bereiken de deuren zeer goede geluidsisolatiewaarden tot 57 dB.

Vooral in gebouwen met hoge geluidsniveaus, bijvoorbeeld in testkamers voor motoren of turbines, moeten hoge geluidsisolatiewaarden worden bereikt. Geluidsgolven kunnen zelfs in de kleinste opening doordringen. Daarom is ook een optimale afdichting van de geluidsisolatiedeur noodzakelijk. Speciale afdichtingen zorgen ervoor dat de ruimte tussen het deurblad en het kozijn echt dicht zijn als de deur gesloten is. De geluidsisolerende deur ook afgedicht bij de vloer dankzij speciale vloerafdichtingen, die een geluidsisolerende werking hebben op dit gebied. Dit gebeurt meestal d.m.v. een valdorpel, die bij het sluiten automatisch naar de bodem zakt. Daarnaast kan ook een sleep- of aanslag afdichting toegepast worden.