Veiligheidsdeuren

Veiligheidsdeuren

Inbraakwerende deuren

Teckentrup biedt zijn klanten al tientallen jaren een grote keuze aan beproefde, inbraakwerende deuren. Teckentrup inbraakwerende deuren kunnen worden gebruikt in zowel particuliere als commerciële omgevingen. De veiligheidskenmerken van een inbraakwerende deur zijn van buitenaf nauwelijks zichtbaar. Een inbraakwerende deur kan in verschillende uitvoeringen worden geleverd, bijvoorbeeld met beglazing.

Vraag nu een inbraakwerende deur aan.

Inbraakwerende deuren bieden bescherming tegen inbraak uw woning. In 2017 waren er ongeveer 50.000 inbraken in Nederland. Inbraakwerende deuren met hoge weerstandsklassen worden vooral in de industriële sector toegepast om bedrijfsgebouwen tegen inbraken te beschermen.

Inbraakwerende deur voor appartement, kelder en bedrijfsgebouw

Het gebruik van inbraakwerende deuren is veelzijdig en varieert van huiselijke kelderdeuren tot beveiliging van data-centers, IT-ruimtes uitgangsdeuren van supermarkten tot extra beveiligde ruimtes in psychiatrische inrichtingen en politiebureau‘s. Penitaire inrichting deuren, die in penitaire inrichtingen worden gebruikt zijn bijzonder ivm de vele opties.

In de huiselijke omgeving, bijvoorbeeld, de “Teckentrup” kelderveiligheidsdeur met effectieve inbraakwerend mechanismen zoals meervoudige vergrendeling, met geborgde scharnieren, veiligheidsprofielcilinders met boor- en kerntrekbeveiliging en het veiligheidbeslag bieden goede weerstand en dwingt de inbreker om snel op te geven. Inbraakwerende deuren kunnen worden gebruikt om inbraken te voorkomen waarbij de inbreker met behulp van gereedschap en/of fysiek geweld een gebouw probeert binnen te dringen. De montage kan zowel in metselwerk als in beton en cellenbeton worden uitgevoerd.

Het inbreken in een flat of een bedrijfsgebouw is voor iedereen een dramatische ervaring. Niet in de laatste plaats omdat dit massaal de eigen privacy schendt, of omdat documenten en/of eigendommen gestolen kunnen worden. Een alarmsysteem en een solide sluis waren vaak niet voldoende om te voorkomen dat inbrekers een gebouw binnendringen. Oude deurvleugels en verouderde deurkozijnen zijn vaak de zwakke plekken die gemakkelijk door inbrekers kunnen worden overwonnen.

2-vleugelige inbraakwerende deur van staal voor gebruik buitenshuis, voor de beveiliging van een industrieel gebouw.

Penitiare inrichting

Kelderbeveiliging

Inbraakwerende deuren RC 2, RC3 of RC4?

Slecht zichtbare zij- en kelderingangen van particuliere woningen hebben de voorkeur bij inbrekers, omdat ze het gebouw ongestoord kunnen binnendringen. Maar ook bedrijfsgebouwen, zoals kantoren en magazijnen, zijn niet veilig voor inbrekers en moeten ook worden beschermd. Om u zelf effectief te beschermen tegen inbraak, is het daarom raadzaam om een inbraakwerende deur te installeren.

De inbraakwerende deuren zijn onderverdeeld in 6 verschillende weerstandsklassen RC 1 tot RC 6 (RC= Resistance Class / weerstandsklasse, voorheen WK1, WK2, WK3, WK4, WK5, WK6). RC 6 staat voor de hoogste weerstandsklasse. Voor woningen is de weerstandsklasse RC 2 tot RC 3 normaal gesproken voldoende, voor normale kantoorgebouwen wordt een weerstandsklasse RC 3 aanbevolen. Natuurlijk is ook een hogere weerstandsklasse mogelijk. Deskundig advies, bijvoorbeeld van politie-adviescentra, geeft informatie over de behoefte aan extra speciale apparatuur, zoals alarmsystemen of panieksloten. De buitendeur standaard DIN EN 14351-1 is sinds 01.02.2010 bindend. Om die reden zijn alle inbraakwerende deuren voor gebruik buitenshuis CE-gemarkeerd. Bovendien worden er bij de deuren een conformiteits certificaat met informatie over de prestatiegegevens van het product bijgesloten.

Meer informatie over de “Teckentrup”-inbraakwerende deur en andere Teckentrup-veiligheidsdeuren vindt u in onze brochure en op de afzonderlijke productpagina’s.