Roldeuren

Roldeuren

✔ Optimaal laden en lossen
✔ Ideaal voor ondergrondse garages
✔ In de detailhandel als winkelbeveiliging
✔ Integratie geschikt voor de architectuur
✔ Perfect bij ruimtegebrek in de hal
✔ Als buitenroller met kap over het panser
✔ Bijpassende zijdeur beschikbaar
✔ Ook extreme afmetingen
✔ Conform de eisen van EN 13241-1

Ons dubbelwandig, geïsoleerde roldeur ThermoTeck bestaat uit gecoate stalen profielen. Inclusief een latei aansluiting en een geprimerde wals. De aandrijving is een opsteek aandrijving met 400 V krachtstroom. Een noodhandslinger en een geïntegreerde valbeveiliging zijn standaard.

Grote roldeuren worden vaak gebruikt als toegang tot bedrijfshallen en voor grote garages of garages met beperkte plafond hoogte. Rolhekken worden gebruikt waar een hoge transparantie, inbraakbeveiliging of ventilatie vereist is.

Industrie roldeuren

De roldeuren met hun eenvoudige, robuuste en flexibele constructie door het dicht oprollende deurblad bieden een breed scala aan toepassingen. Het volwassen deursysteem wordt gekenmerkt door een hoge efficiëntie, robuustheid en een eenvoudige constructie. Door de ruimtebesparende roltechniek en het slijtvaste roldeurbehang is een Teckentrup roldeur bijzonder geschikt voor hoge en vooral brede halsluitingen die aan hoge belastingen zijn blootgesteld.

Dankzij een breed scala aan kleuren kunnen planners en architecten gebruik maken van het volledige spectrum, en hun individuele stijl realiseren of zelfs deuren aanpassen aan een bestaande gevelarchitectuur.

Roldeuren met hun zijdelingse geleiderails en het roldeurpanser, dat op een wals bij de bovendorpel wordt gewikkeld, worden overal gebruikt waar een eenvoudige en robuuste industriële deur nodig is. Het deurblad, ook wel panser genoemd, kan worden gemaakt van enkel- en dubbelwandige profielen. De eenvoudige constructie van de roldeuren vereist geen scharnieren, omdat de afzonderlijke profielen eenvoudig in elkaar geschoven worden. Moderne roldeurprofielen zijn bijvoorbeeld gemaakt van gegalvaniseerd staal en gevuld met PU-schuim. De profielen van deze roldeuren worden gekenmerkt door een hoge flexibiliteit en slijtvastheid. De speciale geometrie van de profielen zorgt ervoor dat de roldeur een kleine diameter heeft en dus een minimale ruimtebehoefte bij de latei.

Kleine kunststof ramen laten licht binnen in de hal. Een roldeur wordt meestal uitgevoerd met moderne aandrijvings- en besturingstechniek, die een comfortabele bediening mogelijk maakt, bijv. via een handzender, radar, enz.

XXL roldeuren zijn ideaal voor hallen met zeer grote openingen. Roldeuren zijn bijzonder economisch en uiterst robuust.

Prijzen roldeuren

Door de ruimtebesparende roltechniek en het slijtvaste roldeur behang zijn Teckentrup-roldeuren bijzonder geschikt voor hoge en vooral brede hallen, die worden blootgesteld aan verhoogde belastingen zoals sterke wind. Waar de aard van het plafond de installatie van geleiderails moeilijk of zelfs onmogelijk maakt, zijn roldeuren de eerste keuze. Een ander pluspunt: zelfs in krappe ruimtes kunnen ze worden gecombineerd met zijdeuren voor een veilige doorgang van mensen, waarvan de installatie ook weinig ruimte vergt. Dergelijke praktische zijdeuren, zonder drempels, kunnen worden geïntegreerd in gevel als vast zijgedeelte naast de roldeur en met hetzelfde aanzicht.

Voortdurende nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen dragen bij aan de ontwikkeling van innovatieve oplossingen en betrouwbare technologieën voor roldeursystemen. Als producent die zijn producten in Duitsland produceert, kunnen wij u deze roldeuren tegen aantrekkelijke prijzen aanbieden.

Teckentrup roldeuren voldoen aan alle veiligheidseisen en specificaties van EN 13241-1. Dit betekent dat voor elke deur volgens de Europese norm rekening wordt gehouden met mechanische aspecten, gebruiksveiligheid, thermische isolatie, geluidsisolatie, dichtheid en windbelasting. Teckentrup roldeuren zijn functioneel, eenvoudig te installeren en betrouwbaar. Ze zijn geschikt voor alle ruimtelijke situaties en worden voornamelijk gebruikt in commerciële omgevingen en op boerderijen.

Onze roldeuren zorgen voor een hoog niveau van bescherming en veiligheid, ongeacht of ze de toegang tot een wagenpark of een magazijn afsluiten. De flexibele deurconstructie met zijn extreem stabiele, dubbelwandige profielen maakt het mogelijk om precies passende oplossingen te vinden voor verschillende afsluitingen. Stevige en robuuste componenten en extra mechanische vergrendelingselementen, zoals schuifgrendels of een afsluitbaar vloerprofiel, zorgen ervoor dat een effectieve inbraakbeveiliging te allen tijde gegarandeerd is. Bovendien voorkomen mee verende lamellen gevaarlijke botsingen tussen de roldeur en het voertuig. Krachtige aandrijf- en besturingssystemen zijn perfect op elkaar afgestemd en zijn eenvoudig te installeren en te programmeren. Het gebruik van moderne bedieningselementen biedt extra comfort bij het dagelijks openen en sluiten.

Teckentrup roldeur systemen

Door de ruimtebesparende roltechniek en het slijtvaste roldeur panser zijn Teckentrup roldeuren bijzonder geschikt voor hoge en vooral brede hal openingen die aan hoge belastingen zijn blootgesteld. Rolhekken worden gebruikt wanneer een hoge transparantie, inbraakbeveiliging of ventilatie vereist is. Snelroldeuren maken een snelle doorgang mogelijk, bijvoorbeeld van vorkheftrucks, en verminderen het energieverlies.

Roldeuren ThermoTeck

Ons dubbelwandig, geïsoleerd rolluik ThermoTeck bestaat uit gecoate stalen profielen. Het is uitgevoerd met een latei afdichting en een geprimerde wals en een opsteek aandrijving met 400 V krachtstroom.

Rolluik ThermoTeck easy

Het Teckentrup “easy” roldeursysteem kenmerkt zich door zijn ongecompliceerde en robuuste design. Componenten die intelligent vereenvoudigd en optimaal op elkaar afgestemd zijn, maken tijdrovend meetwerk overbodig.

Rolhekken

De Teckentrup rolhekken in verschillende vormen zorgen voor optimale ventilatie, zichtbaarheid en bescherming. De voorkeur gaat uit naar winkelpassages met grote etalages, ondergrondse parkeergarages en parkeergarages.

Roldeuren XXL

Dubbele rolluiken bestaan uit minstens twee naast elkaar liggende poorten met een hoogte tot 10 m, waarbij een ca. 50 cm brede centrale steun van gegalvaniseerd staal de zijdelingse geleiding overneemt, die bij het optillen van de deuren gemakkelijk opzij kan worden geschoven.

Snelroldeuren

Dankzij de hoge snelheid tot 1,5 m per seconde en de robuuste constructie voldoet de ThermoTeck snelroldeur aan de noodzakelijke eisen voor alle toepassingsgebieden – met name voor gebruik als buitendeur.

Snelroldeuren (folie)

Teckentrup snelroldeuren zijn geschikt voor robuust, continu gebruik binnen en buiten. Ze zorgen voor een vlotte doorstroming van het verkeer en verminderen het energieverlies tot een minimum tijdens het koude seizoen.

Industriële roldeuren: Kleuren

Het uiterlijk van de deur heeft een doorslaggevende invloed op het uiterlijk van een industriële hal en geeft ook het bedrijfsontwerp van het bedrijf optimaal weer. Het brede kleurenspectrum van de Teckentrup maakt een breed scala aan deurontwerpen mogelijk. Planners kunnen putten uit het volledige assortiment en hun individuele stijl realiseren. Teckentrup ThermoTeck roldeuren zijn verkrijgbaar in verzinkte uitvoering met een transparante laklaag aan beide zijden en in een breed scala aan kleuren.

Onze standaard kleuren:

Sepia bruin RAL 8014
Wit aluminium RAL 9006
Grijs wit RAL 9002
Verkeerswit RAL 9016

Onze optionele voorkeurskleuren:

Vuurrood RAL 3000
Gentiaanblauw RAL 5010
Mosgroen RAL 6005
Venstergrijs RAL 7040
Grijs aluminium RAL 9007
Antraciet grijs RAL 7016

Roldeurprofielen

Kies het juiste profiel voor uw roldeur uit onze ThermoTeck of aluminium modules. Allemaal uiterst robuust en optisch aantrekkelijk en optioneel verkrijgbaar met beglazing of ventilatieroosters. Bij rolhekken kunt u kiezen tussen ruiten- of wafelvorm.

Het geïsoleerde speciale profiel ThermoTeck uit staal:

– Profiel ThermoTeck met transparante laklaag of aan beide zijden met bandlaag
– ThermoTeck profiel met beglazing
– ThermoTeck profiel met ventilatierooster

Het alternatief – het aluminium profiel 4020:

Profiel 4020
Profiel 4020 met beglazing
Profiel 4020 stucco design
Profiel 4020 stucco design met beglazing

Onze rolhekken:

TG-X ruitenvorm (aluminium)
TG-A (aluminium), TG-S (staal), TG-E (roestvrij staal)

Deuren voor meer veiligheid

Onze roldeuren bieden een hoge mate van bescherming en veiligheid, ongeacht of u de toegang tot een wagenpark of een magazijn vergrendelt. De flexibele deurconstructie met zijn extreem stabiele, dubbelwandige profielen maakt het mogelijk om precies passende oplossingen te vinden voor verschillende sluitingen. Stevige en robuuste componenten en extra mechanische vergrendelingselementen, zoals schuifgrendels of een afsluitbaar vloerprofiel, zorgen ervoor dat een effectieve inbraakbeveiliging te allen tijde gegarandeerd is. Het gebruik van moderne bedieningselementen biedt extra gemak bij het dagelijks openen en sluiten.

Overtuigende technologie

Teckentrup roldeuren voldoen aan alle veiligheidseisen en specificaties van EN 1324-1. Dit betekent dat voor elke deur volgens de Europese norm rekening wordt gehouden met mechanische aspecten, gebruiksveiligheid, thermische isolatie, geluidsisolatie, dichtheid en windbelasting. Teckentrup roldeuren zijn functioneel, eenvoudig te installeren en betrouwbaar. Ze zijn geschikt voor alle ruimtelijke situaties en worden voornamelijk gebruikt in commerciële omgevingen en op boerderijen.

Opsteek aandrijving

De opsteek aandrijving met geïntegreerde valbeveiliging voorkomt dat het panser in noodgevallen valt.

Stormhaak

Stormhaken garanderen veiligheid, ook bij hoge windbelastingen.

Wals

De vaste, binnenste ronde schijf zorgt voor een geringe belasting en het veilig op- en afrollen van het panser.

Geleiderail

Functioneel en stabiel geleiderailsysteem ter verbetering van de loopeigenschappen.

Bodemprofiel met afdichting

Het bodemprofiel compenseert oneffenheden in de vloer en beschermt tegen kou en vocht.

Sluitkantbeveiliging

Stopt de deur automatisch wanneer deze een obstakel raakt.

Fotocellen (roldeuren)

Een extra doorrijd fotocel stopt de deur zonder contact.

Fotocellen (rolhek)

Extra fotocellen ter hoogte van de latei zijn er om persoonlijk letsel te voorkomen.

Inbraakwerende beveiliging

Stabiele, robuuste componenten en vergrendelingselementen zorgen voor een effectieve bescherming tegen indringers.

Comfortabele bediening van de aandrijfsystemen

Met elektrisch geregelde deursystemen zorgen moderne bedieningselementen voor extra comfort. De deur wordt eenvoudig en comfortabel bediend via een stevige handzender. Als alternatief kunnen impulsen worden gegeven door fotocellen, inductielussen, radarbewegingsdetectoren, enz.

Opsteek aandrijving

Compact en eenvoudig te installeren. Met geïntegreerde, onderhoudsvrije valbeveiliging. Naar keuze met noodhandslinger…..

….of noodhandketting

Buismotor

Bij voorkeur voor kleine deuren, krappe inbouwsituaties en weinig lastwisselingen (noodbediening, bijv. via markiesstang).

Industrie Roldeur – Toebehoren

Onze accessoires:

Digitale microprocessor besturing

Eenvoudige, veilige programmering via LED-module of 3-knops navigatie met meertalige tekstdisplay, optioneel rood-groen stoplicht voor statusmeldingen van de poort, met visuele waarschuwingen (toepassingsgebieden: bijv. ondergrondse garages, garagebedrijven). De CS 310 besturing heeft twee potentiaalvrije eindsignalen.

Snellopende versie

CS 310 met frequentie-omvormer. Soft start en soft stop voor een materiaal sparende deurbediening en veilige werking.

2-kanaals handzender
4-kanaals handzender
10-kanaals handzender
99-kanaals handzender

Sleutelschakelaar AP opbouw
Sleutelschakelaar UP inbouw
Codeschakelaar
Sleutelschakelaar UP met stopknop, inbouw

LED-signaallampen
Ontvanger voor CS 310, insteekbaar
Externe ontvanger voor CS 310, klaar om aan te sluiten
Radarbewegingsmelder met programmeerapparaat

Drukknop: “Op – Stop – Neer”.

Drukknop: “Op – Noodstop – Neer”.

Afsluitbare drukknop: “Op – Noodstop – Neer”.

Afsluitbare drukknop: “Op – Stop – Neer”.

Noodstopknop
Foto-cellen sensor
Fotocel- reflectie