Vouwdeuren

Vouwdeuren

Vaak worden vouwdeuren geïnstalleerd, vooral voor zeer brede halopeningen tot 16 meter, maar ook daar waar de ruimte in het interieur of bij de latei beperkt is. Het deurblad van een vouwdeur bestaat uit meerdere elementen die met elkaar verbonden zijn door scharnieren. De zijelementen zijn verbonden met het kozijn door middel van scharnieren, het kozijn wordt aan de muur bevestigd. De afzonderlijke elementen worden in de bovenrail via speciale looprollen geleid.

Vraag nu uw vouwdeur aan

Enkelwandige vouwdeuren worden nog steeds gebruikt voor koude hallen, maar tegenwoordig worden er vaker thermisch geïsoleerde vouwdeuren geïnstalleerd die met hun isolerende kernen van PU-schuim of minerale wol zeer goede warmte-isolatiewaarden bereiken. De buitenzijde van het deurblad is aan beide zijden van verzinkt plaatstaal. Idealiter moeten bij de montage van de elementen geen lasverbindingen worden gebruikt, zodat er geen corrosie kan optreden. De vouwdeuren zijn zijdelings  te open en kunnen naar keuze met een opening van 90 graden of een opening van 180 graden worden uitgevoerd. Verschillende vul- en beglazingsmogelijkheden breiden de creatieve mogelijkheden uit.

Voor de vouwdeuren bij een brandweerkazerne worden speciale snelsluitingen gebruikt. 2:2 gekoppelde vouwdeuren kunnen ook worden uitgevoerd met een elektrische aandrijving. Het assortiment Teckentrup vouwdeuren is compact en systematisch op elkaar afgestemd. Of het nu enkelwandig of dubbelwandig is, voor elke deur geldt het volgende: dezelfde aanslagen en hetzelfde beslag. Teckentrup stalen vouwdeuren zijn de optimale oplossing voor brede halopeningen.

De Teckentrup vouwdeuren zijn individueel afgestemd op alle operationele eisen en worden met name gebruikt in grote onderhoudshallen, depots, materiaalhallen of voertuigdepots. Er zijn ook vouwdeuren met een elektrische aandrijving beschikbaar, als er snelheid nodig is, maar ook met snelontgrendeling, speciaal voor brandweerkazernes.

Teckentrup vouwdeuren gebruikt door de brandweer. Vouwdeuren bieden verschillende designmogelijkheden, zoals beglazing of ingebouwde loopdeuren.

Vouwdeuren zijn ideaal bij een lage latei, besparen ruimte door naar buiten te laten draaien en vereisen weinig onderhoud.

Robuust en economisch

De robuuste, flexibele en ruimtebesparende deurconstructie met weinig slijtage onderdelen is uiterst slijtvast, duurzaam, bijna onderhoudsvrij en daardoor zeer duurzaam. Enkelwandige of dubbelwandige deuren worden gebruikt volgens de operationele eisen.

Uitrusting voor vouwdeuren

Elektrische aandrijvingen zorgen voor meer snelheid en comfort. De veilige doorgang van personen wordt gecontroleerd door ingebouwde loopdeuren en zijdeuren. Een grote verscheidenheid aan beglazingen, oppervlakken en kleuren maken een individuele architectuur mogelijk die ook de Corparate image van een bedrijf ondersteunt.